Eurobank Properties: Εξαγορά της ρουμανικής Seferco Development

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 19:24

Σε εξαγορά του 99,99% των μετοχών της ρουμανικής εταιρείας Seferco Development S.A προχώρησε η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του προσυμφώνου που είχε επιτευχθεί και είχε ανακοινωθεί στις 8.8.2007.

Η Seferco Development S.Α είναι ιδιοκτήτρια ενός νεόκτιστου κτιρίου γραφείων στην περιοχή Pipera του Βουκουρεστίου επί των οδών Dimitrie Pompeiu Bd. και Ing. G. Constantinescu Street και κατασκευάστηκε πρόσφατα με ευθύνη των πωλητών σε προδιαγραφές grade-A. Η συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια ανέρχεται σε 22.704 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον 120 θέσεων στάθμευσης. Το ακίνητο εξυπηρετείται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και βρίσκεται στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή γραφείων στο Βουκουρέστι.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, το ακίνητο θα στεγάσει εταιρείες του Ομίλου Eurobank EFG (Bancpost S.A. κ.α.). Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επιπρόσθετες εργασίες μέγιστου προϋπολογισθέντος κόστους επτά εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό ενός εκ των μισθωτών οι οποίες θα επιτευχθούν μέσω δανεισμού της Seferco.

Βάσει της συμφωνίας, το συνολικό τίμημα για τη απόκτηση της εταιρείας θα ανερχόταν σε 39,80 εκατομμύρια ευρώ για την περίπτωση που η υπό απόκτηση εταιρεία δεν θα είχε λοιπά στοιχεία ενεργητικού, οφειλές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεδομένης της ύπαρξης τέτοιων λοιπών στοιχείων, οφειλών και υποχρεώσεων, το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20,35 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία είχε ήδη καταβάλει προκαταβολή, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ με την υπογραφή του προσυμφώνου, η οποία προερχόταν από τα ίδια κεφάλαια, ενώ ποσό 14,35 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τα αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του Δεκεμβρίου 2007, είχε καταβληθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης (escrow account) και «απελευθερώθηκε» με τη σύναψη του οριστικού συμβολαίου αγοράς.

Η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου, κατόπιν των εργασιών που θα γίνουν, όπως προσδιορίστηκε στη σχετική έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών θα ανέρχεται σε περίπου 52,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Eurobank, η παραπάνω επένδυση εντάσσεται στην στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, μέσω προσεκτικών και επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα