ΥΠΑΝ: Aισιοδοξία για απορρόφηση των μειώσεων στις τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 19:04

Με τους εκπροσώπους των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των διυλιστηρίων συναντήθηκε διαδοχικά σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο επαφών με την αλυσίδα διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τις συναντήσεις, αξιολογήθηκαν όλες οι παράμετροι προσδιορισμού της τελικής τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής και οι τρεις πλευρές (διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και πρατήρια καυσίμων) επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης της αγοράς μέσω χρεώσεων τιμών σε όλα τα επίπεδα που θα αντανακλούν τις διεθνείς διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ακόμη πως οι έλεγχοι συνεχίζονται καταγράφοντας τις τιμές αγοράς και πώλησης καυσίμων πανελλαδικά.

Οι σημερινές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλη Κιούση και στη συνέχει με το Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Ιωάννη Κωστόπουλο και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ Ιωάννη Κοσμαδάκη πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Δημήτρη Σκιαδά.

Σημειώνεται πως την περασμένη Πέμπτη ο κ. Φώλιας είχε επαφές με τους

εκπροσώπους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα