Κοντά σε χαμηλά τριμήνου οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008 10:46

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και η εξασθένηση της ζήτησης στις ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στις τιμές.

Στις 10.16’ (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,01 δολάρια στα 120,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 119,50 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,18 δολαρίων.

«Το κλίμα είναι πιο “bear” απ’ ό,τι προηγουμένως, καθώς οι ανησυχίες για την χαμηλότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ επηρεάζουν τη ζήτηση», εκτιμά ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Ντέιβιντ Μουρ.

Οι υψηλές τιμές ενέργειας έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο, η οποία μάχεται ήδη την κρίση στις αγορές πίστης και στέγης.

Χθες, έρευνα του Reuters έδειξε ότι η προσφορά αργού από τον ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούλιο, για τρίτο διαδοχικό μήνα, κυρίως λόγω της ενισχυμένης παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα