Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Carlsberg

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008 10:28

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Carlsberg στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, καταγράφοντας άνοδο 36%, καθώς η εξαγορά της Scottish & Newcastle – από κοινού με τη Heineken – ώθησε τις πωλήσεις της στη Ρωσία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 1,42 δισ. κορόνες (296 εκατ. δολάρια), έναντι των 1,04 δισ. κορονών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, και ξεπέρασαν τα 1,28 δισ. κορόνες που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο περίπου 39% στα 17,5 δισ. κορόνες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νο1 σκανδιναβική ζυθοποιία, στόχος της είναι να αυξήσει το περιθώριο κέρδους στη βόρεια και δυτική Ευρώπη σε 14% με 16% «μεσοπρόθεσμα», παρά την εκτίναξη των τιμών κριθαριού, μετάλλων και ενέργειας.

Στην ανακοίνωσή της η Carlsberg σημειώνει επίσης ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου επηρεάσθηκαν θετικά από την πώληση ενεργητικού real estate.

Εξαιρουμένων των εσόδων από αποκτηθείσες επιχειρήσεις, η εταιρεία αναμένει ετήσιες πωλήσεις μεταξύ 62 δισ. κορονών και 63 δισ. κορονών. Τα λειτουργικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών, αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 8,1 δισ. κορόνες, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένονται πάνω από τρία δισ. κορόνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα