Ποινική δίωξη για εκβίαση στο συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 20:53
UPD:22:14

Ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη Παναγιώτη Ζαχαρίου, τον οποίο ο ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας Φώτης Μανούσης έχει καταγγείλει για δωροληψία.

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του πρώην υπουργού στις σχετικές συναλλαγές.

Ο πλοιοκτήτης είχε καταγγείλει πως ο συνεργάτης του πρώην υπουργού τον είχε προσεγγίσει επανειλημμένα, αποσπώντας του συνολικά 800.000 ευρώ, για να ενεργήσει έτσι ώστε να διατηρήσει το προνόμιο της αποκλειστικότητας στα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Μετά από δημόσιες καταγγελίες του κ. Μανούση, ο τότε υπουργός είχε ζητήσει να διερευνηθούν τα καταγγελθέντα, ενώ ανέφερε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον εφοπλιστή.

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα, τόσο ο κ. Παυλίδης όσο και ο συνεργάτης του είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, αποδίδοντας τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη σε σκευωρία.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε, μετά από επιστολή που είχε στείλει ο κ. Παυλίδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον κ. Μανούση, ενώ έπειτα κατέθεσε και αγωγή κατά του εφοπλιστή για τις καταγγελίες εναντίον του.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκύπτουν κινήσεις σε λογαριασμό του κ. Ζαχαρίου, που - τουλάχιστον στην παρούσα φάση της έρευνας - χαρακτηρίζονται «ύποπτες» και επιβεβαιωτικές των όσων καταγγέλλονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα