Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 19:31

Πτώση κατέγραψαν τελικά οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς η ανησυχία σχετικά με την έκταση της πιστωτικής κρίσης αντιστάθμισε το ενδεχόμενο να μην αυξηθούν τα επιτόκια της ευρωζώνης έως το τέλος του χρόνου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, ενώ η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι πιθανό να προβεί σε νέα αύξηση σύντομα, καθώς έδωσε έμφαση στις κινδύνους για την ανάπτυξη.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων η βρετανική τράπεζα Barclays και η γερμανική ασφαλιστική Allianz εξέδωσαν οικονομικά αποτελέσματα που καταδεικνύουν τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πιστωτικής αναταραχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 1.190,61 μονάδες.

Η μετοχή της Barclays πάντως ήταν μεταξύ των κερδισμένων (σημείωσε άνοδο 1,6%), καθώς, παρόλο που ανακοίνωσε περισσότερες διαγραφές ενεργητικού, τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Στον αντίποδα, άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες είδαν τη μετοχή τους να πέφτει, με την HSBC να καταγράφει απώλειες 1,2%, την Banco Santander να σημειώνει πτώση 1,7% και τη βελγικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Dexia να έχει απώλειες 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα