Προς επιστροφή κεφαλαίου και διανομή προμερίσματος η Frigoglass

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 09:32

Την πρόθεσή της να προβεί σε χρηματοδοτούμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (leveraged recapitalisation) με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ποσού ύψους 36.180.549 ευρώ, ανακοίνωσε η Frigoglass.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προτείνεται να επιτευχθεί με συνδυασμό αύξησης και συνακόλουθης μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ειδικότερα, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί αρχικά κατά 8.040.122 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού που έχει διαμορφωθεί από τη διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο. Η αύξηση αυτή θα γίνει με την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από ένα ευρώ σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή.

Εν συνεχεία το μετοχικό κεφάλαιο της Frigoglass θα μειωθεί κατά 36.180.549 ευρώ. Η μείωση αυτή θα γίνει με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,20 ευρώ σε 0,30 ευρώ και με την επιστροφή του ποσού που θα προκύψει από τη μείωση στους μετόχους της Εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Για την έγκριση της ανωτέρω αναδιάρθρωσης έχει συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προβεί σε διανομή προμερίσματος στους μετόχους, ύψους 60 λεπτών ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα