Σταθεροποίηση αργού πάνω από τα 113 δολ.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 09:46
UPD:09:48

Πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιήθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή «βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαΐου, στον απόηχο των στοιχείων για τη ζήτηση στις ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε σε χαμηλά 26 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, η ζήτηση πετρελαίου στην κορυφαία καταναλώτρια ενέργειας του πλανήτη μειώθηκε, κατά μέσο όρο, κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.

Στις 9.14’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν κατά 34 σεντς στα 113,35 δολάρια το βαρέλι, διαμορφούμενη περίπου 30 δολάρια χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ της 11ης Ιουλίου. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent σημείωνε κέρδη τεσσάρων σεντς στα 111,19 δολάρια το βαρέλι.

Η ζήτηση για βενζίνη, στον τομέα λιανικής, υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ κατά 3,8%, έναντι της προηγούμενης χρονιάς, παρά την πτώση των τιμών αντλίας, όπως ανακοίνωσε η MasterCard Advisors.

«Υπάρχει μια μεταστροφή του κλίματος από τις ανησυχίες για τα αποθέματα στην πτώση της ζήτησης, κυρίως στις ΗΠΑ, ωστόσο η προσοχή έχει αρχίσει να στρέφεται επίσης και στις οικονομίες της Ευρώπης και της Ασίας», επισημαίνει ο Μαρκ Πέρβαν της ANZ Bank στη Μελβούρνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα