Υποχώρησαν κατά 25% τα κέρδη της ING

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 09:00
UPD:09:18

Κάμψη των τριμηνιαίων κερδών του κατά 25% ανακοίνωσε σήμερα ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας ING Groep, ως αποτέλεσμα των μειωμένων κερδών από επενδύσεις στις μονάδες ασφαλειών και wholesale banking.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 1,92 δισ. ευρώ από 2,56 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα «έβλεπαν» στα 1,56 δισ. ευρώ.

Η πτώση αυτή των κερδών αποδίδεται στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης (subprime), η οποία έπληξε τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων, ενώ αύξησε και το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με την ING, η υποτίμηση της αξίας ενεργητικού real estate και private equity και τα χαμηλότερα κεφαλαιουχικά κέρδη περιόρισαν τα κέρδη της κατά 754 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε το 1743, υποχώρησαν στο ¶μστερνταμ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου περίπου κατά 15%, έναντι πτώσης 18% που κατέγραψε ο δείκτης Bloomberg Europe 500 Banks & Financial Services Index.

«Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη αστάθεια των αγορών, την περιορισμένη ρευστότητα και τον ισχυρό ανταγωνισμό για αποθεματικά, τα οποία πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν και το 2009», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ING Μισέλ Τιλμάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα