Περικοπές δρομολογίων από την Ολυμπιακή

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008 12:00
UPD:12:12

Περικοπή ενός δρομολογίου και περιορισμό συχνοτήτων ορισμένων άλλων δρομολογίων προς και από το εξωτερικό περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του πτητικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αερογραμμών για την περίοδο 14 Σεπτεμβρίου 2008 έως 25 Οκτωβρίου 2008.

Το νέο πρόγραμμα είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο της περυσινής περιόδου -θα ενταχθεί πλήρως στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η απόφαση για εξορθολογισμό του πτητικού προγράμματος υπαγορεύεται, σύμφωνα με την εταιρεία, από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματά της, τον αριθμό του διαθέσιμου στόλου και την αρνητική διεθνή συγκυρία, εξαιτίας των υψηλών τιμών των καυσίμων.

Η επιλογή αυτή, υποστηρίζεται αρμοδίως, έχει στόχο την περαιτέρω μείωση των δαπανών, την αύξηση στις πληρότητες των αεροσκαφών, τον περιορισμό των ζημιογόνων πτήσεων και την καλύτερη αξιοποίηση του στόλου της εταιρείας, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλεται το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Γκάτγουϊκ - Θεσσαλονίκη, καθώς η ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3,6 εκ. ευρώ. Επίσης, περιορίζονται οι ακόλουθες πτήσεις εξωτερικού:

- Από 2 σε 1 οι ημερήσιες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Φραγκφούρτη - Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 9,6 εκ. ευρώ.

- Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3,5 εκ. ευρώ

- Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Στουτγάρδη - Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ.

- Από 6 σε 4 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι - Κουβέιτ - Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές διερευνούν τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών, για την από κοινού εκτέλεση δρομολογίων με άλλες αεροπορικές εταιρείες, με τη μέθοδο του κοινού κωδικού (code sharing), καθώς και τον περιορισμό του κόστους των αεροσταθμών του εξωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα