Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 07:02

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας εν μέσω των ανησυχιών ότι η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ θα βλάψει τη ζήτηση για τα εξαγωγικά προϊόντα της περιφέρειας.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρούσε 1,2% φθάνοντας στις 123,85 μονάδες στις 10:07 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 19 Αυγούστου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακού δείκτη κινήθηκαν πτωτικά, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 22% αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής συρρίκνωσης και οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο εμφάνισαν ζημίες από τις αγορές πιστώσεων πλέον των 500 δισ. δολαρίων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,3% φθάνοντας στις 12.909,97 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Μαλαισία και το Βιετνάμ λόγω εθνικής εορτής.

Κλειστές είναι σήμερα και οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Labor Day. Στις 29 Αυγούστου πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές περιορίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Απρίλιο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι οι αγορές των καταναλωτών αυξήθηκαν τον Ιούλιο στο 1/3 του ρυθμού του προηγούμενου μήνα ενώ οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε 17 χρόνια.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε 0,5% στις 29 Αυγούστου με τον χαλκό να σημειώνει απώλειες 0,3% και το νικέλιο 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα