Eπιστρέφουν τα τεκμήρια διαβίωσης

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008 13:57

Την επαναφορά των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης από το 2009, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ως πρόσθετο μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ για τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα σημειώνει ότι έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού και ότι δεν αναμένει να υπάρξουν προβλήματα στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στα τεκμήρια διαβίωσης θα περιλαμβάνονται ΙΧ, σκάφη, πισίνες, εξοχικά, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, τα οποία θα οδηγούν σε έναν τεκμαρτό υπολογισμό του εισοδήματος, αλλά θα είναι μαχητά και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο κ Αλογοσκούφης υποστηρίζει ότι τα μέτρα του δεν θίγουν μισθωτούς και συνταξιούχους, ούτε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η οποία εφέτος θα ενισχυθεί από ένα "μεγάλο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων" και από ένα "επίσης μεγάλο πρόγραμμα ΣΔΙΤ" και του χρόνου από την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την ολοκλήρωση του Γ! ΚΠΣ. Εξάλλου, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, η πολιτική μας είναι πολιτική χαμηλής φορολογίας για όλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα