Γ. Αλογοσκούφης: Aντέχει η ελληνική οικονομία

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 13:00
UPD:14:10

Aκούστε τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη

"Σε μια περίοδο που η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή οικονομία περνούν δύσκολες ώρες, με την έννοια ότι υπάρχει μια κρίση που οφείλεται και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά στην Ευρώπη και ο πληθωρισμός έχει ανέβει πολύ, στην Ελλάδα ασφαλώς έχουμε κάποιες επιπτώσεις", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΥΠΟΙΟ στη ΔΕΘ.

"Αλλά είναι πολύ θετικό", συμπλήρωσε, "ότι λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία αντέχει με πολύ μεγαλύτερο δυναμισμό στις επιπτώσεις της κρίσης και συνεχίζει και την αναπτυξιακή της πορεία και την πορεία για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας και την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης".

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι είναι σημαντικό "όχι μόνο να υλοποιηθούν και να συνεχίσουν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι επίσης σημαντικό να προωθηθούν και οι νέες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με βάση το οποίο δεσμευθήκαμε στον ελληνικό λαό, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην οικονομία".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα