ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Πανεργατικό συλλαλητήριο

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 11:48

Σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου θα περιγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα βρεθεί σε κλοιό διαδηλωτών.

Στις 18.00 πραγματοποιείται το πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου θα εγκριθεί ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν αυξήσεις μισθών, θα εκφράσουν την αντίθεση στο ασφαλιστικό και στα νέα φορολογικά μέτρα, καθώς και θα απαιτήσουν τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία ΧΑΝΘ, όπου και θα παραδώσουν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή κινητοποίηση για το απόγευμα του Σαββάτου, με δύο προσυγκεντρώσεις στις 18.00, στο λιμάνι και στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία επίσης προς στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο, λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων που έχει ανακοινώσει η τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ το χώρο γύρω από την Έκθεση θα περιφρουρούν 2.000 αστυνομικοί και 18 διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Η ΓΣΕΕ σε περιοδείες της σε χώρους εργασίας και σε συναντήσεις με τους εργαζόμενους έχει συζητήσει τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας όπως αυτά της ακρίβειας, των ανατροπών του ασφαλιστικού συστήματος (βαρέα και ανθυγιεινά), της φοροεπιδρομής, κ.λπ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Χθες κλιμάκιο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας της Βιαμύλ, τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Siemens και στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί και τα τρία αυτά εργοστάσια βρίσκονται υπό την απειλή της αναστολής της λειτουργίας τους και κατά συνέπεια της απόλυσης των εργαζομένων σε αυτά.

Οπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της στη Siemens ο γενικός διευθυντής αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας και απαγορεύτηκε η είσοδος στα ΜΜΕ, η οποία ωστόσο μπήκε στο χώρο και πραγματοποίησε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους εξέφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους για την συνέχιση της λειτουργίας των βιώσιμων και παραγωγικών αυτών μονάδων ενώ ταυτόχρονα συμπορεύονται με τη ΓΣΕΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να αντιπαλέψουν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Στο μεταξύ χθες το πρωί, κλιμάκιο της Συνομοσπονδίας πραγματοποίησε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς ενώ στις 19:00 έγινε ανάλογη σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Σερρών. Τέλος το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί τη Δευτέρα 8/9/2008 και ώρα 10:00 με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη για να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα