Φ. Πετραλιά: O εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ το επόμενο στοίχημα

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 15:34
UPD:16:04

Ο εκσυγχρονισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) αποτελεί το επόμενο «μεγάλο στοίχημα» για το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως τόνισε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η αρμόδια υπουργός, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Κατά την ομιλία της στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου στην 73η ΔΕΘ, η υπουργός επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Εθνική Εκθεση Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2008 -2010.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει το υπουργείο μέσω του ΟΑΕΔ, με τίτλο «Μία αρχή-μια ευκαιρία», επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά, συνδυάζεται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την απόκτηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση κάνει τις τομές που τόσο χρειάζονται η κοινωνία και οι πολίτες», επεσήμανε η υπουργός. Κατά την ίδια,τα κρίσιμα βήματα έχουν ήδη γίνει από το 2004, αφού η ασφαλιστική μεταρρύθμιση υλοποιείται βάσει χρονοδιαγράμματος και εξασφαλίζει διαφάνεια και ορθολογική λειτουργία των ενοποιημένων ταμείων και θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα