Προς αναζήτηση κεφαλαίων η AIG

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 11:55

Σχέδια για την άντληση νέων κεφαλαίων και την πώληση μονάδων της, προκειμένου να αποφύγει την υποβάθμιση της αξιολόγησης για την πιστοληπτική της ικανότητα, επεξεργαζόταν μέχρι αργά χθες η American International Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών στις ΗΠΑ βάσει ενεργητικού.

Όπως υποστηρίζουν οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμη πηγή, η AIG ζήτησε από τη Φέντεραλ Ριζέρβ δάνειο ύψους 40 δισ. δολαρίων, αφού είχε απορρίψει νωρίτερα προσφορά της JC Flowers, η οποία θα έδινε το δικαίωμα στην εταιρεία εξαγορών να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Ρόμπερτ Γουίλουμσταντ, δέχεται έντονες πιέσεις να αυξήσει το κεφάλαιο της εταιρείας, έπειτα από τρεις τριμηνιαίες ζημίες, συνολικού ύψους 18,5 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει από τις αρχές της χρονιάς κατά 79%.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η αμερικανική ασφαλίστρια δεν θα μπορέσει να αντλήσει αρκετά κεφάλαια ώστε να αποφύγει περαιτέρω διαγραφές και να διατηρήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Οι μετοχές της AIG υποχωρούσαν σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη κατά 27% στα 8,87 δολάρια. Χθες, έκλεισαν στο NYSE στα 12,14 δολάρια.

Σημειώνεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι πιθανόν να υποβαθμίσει την αξιολόγησή της για την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι η πτώση των μετοχών της ενδεχομένως να περιορίσει την πρόσβασή της σε νέα κεφάλαια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα