Σαράντης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ουγγρικής Trade 90

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 12:45

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης, Trade 90, από την Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 2,74 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά είχε σε πρώτο στάδιο συμφωνηθεί την 1η Ιουλίου 2008 και βρισκόταν έκτοτε υπό την αίρεση των ευρημάτων νομικού και οικονομικού ελέγχου. Σύμφωνα με την Σαράντης, η εξαγορά γίνεται με αυτοχρηματοδότηση, κάνοντας χρήση των ιδίων διαθεσίμων πόρων του Ομίλου.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία θα ενσωματωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου του Ομίλου. «Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι σε πρώτη φάση θα δοθεί έμφαση στην απορρόφηση της εν λόγω εταιρείας και την πλήρη άσκηση συνεργιών, τα αποτελέσματα της εξαγοράς στην κερδοφορία της ουγγρικής θυγατρικής του Ομίλου, SARANTIS HUNGARY, θα αρχίσουν να παρουσιάζονται από το 2009», επισημαίνει η Γρ. Σαράντης στην ανακοίνωσή της.

Η Trade 90 δραστηριοποιείται από το 1991 στον χώρο των προϊόντων οικιακής χρήσης και ειδικότερα στην παραγωγή και διανομή προϊόντων συσκευασίας τροφίμων. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές της ουγγρικής αγοράς έχοντας μακροχρόνιες συμφωνίες με τους βασικούς μεγάλους λιανέμπορους, ενώ διατηρεί ισχυρό δίκτυο διανομής καλύπτοντας ολόκληρη την αγορά, σύμφωνα με την Σαράντης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα