Χ.Α.: Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ.

Χαμηλά τριετίας
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 12:53
UPD:12:54

Κάτω από το επίπεδο των 3.000 μονάδων διολίσθησε ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.

«Η εικόνα διεθνώς δείχνει να χειροτερεύει παρά να βελτιώνεται», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Η ελληνική αγορά ακολουθεί την πτωτική πορεία των ξένων χρηματιστηρίων μετά τις εξελίξεις με την Lehman και αναμένουμε ότι αυτή η εικόνα θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες».

Αυτή την ώρα (12:49) ο γενικός δείκτης τιμών βρίσκεται στις 2.995,95 μονάδες μειωμένος κατά 3,68%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 79 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογες απώλειες κατέγραφαν νωρίτερα και οι γενικοί δείκτες των κυριοτέρων χρηματιστηριακών αγορών της Ευρώπης.

Μόνο 13 μετοχές ενισχύονται, 214 καταγράφουν απώλειες και 12 παραμένουν σταθερές, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες εξακολουθούν να σημειώνουν σημαντική πτώση.

Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 4,51%.

UBS: Μείωση τιμής – στόχου τραπεζικών μετοχών

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η UBS μείωσε την τιμή-στόχο της ATEbank στα 1,8 ευρώ από 2 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "sell" και την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 17 ευρώ από 21,9 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "neutral".

Eπίσης, μείωσε την τιμή-στόχο της EFG Eurobank στα 17 ευρώ από 22 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy" και την τιμή-στόχo της Εθνικής Τράπεζας στα 37 ευρώ από 39 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy".

Τέλος, η UBS μείωσε την τιμή-στόχο της Τράπεζας Πειραιώς στα 22 ευρώ από 26 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy" και την τιμή-στόχο της Marfin Popular Bank στα 4,2 ευρώ από 5,1 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "neutral".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα