Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών το δολάριο έναντι του γιεν

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 12:17

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών διολίσθησε σήμερα το δολάριο έναντι του γιεν επηρεαζόμενο αρνητικά από την εντεινόμενη ανησυχία για τις εξελίξεις στο χρηματοοικονομικό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρνητικά επηρεάζει το αμερικανικό νόμισμα και η εκτίμηση περί μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Στις 12:09 το δολάριο υποχωρούσε στα 104,12 γιεν έναντι 104,66 γιεν το απόγευμα της Δευτέρας. Νωρίτερα διολίσθησε μέχρι τα 103,61 γιεν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το δολάριο κατέγραψε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση (2,8%) από τον Αύγουστο του 1999.

Παράλληλα, στις 12:10, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,4252 δολάρια έναντι 1,4243 δολαρίων τη Δευτέρα.

Nέες παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρέμβει και πάλι σήμερα διοχετεύοντας στη διατραπεζική αγορά ευρώ σε μια προσπάθεια διασφάλισης της ρευστότητας στην ευρωζώνη ώστε να αμβλυνθούν οι εντάσεις που έχει προκαλέσει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ.

Η ΕΚΤ δεν διευκρίνισε το ύψος του ποσού με το οποίο θα τροφοδοτήσει σήμερα την αγορά. Χθες διοχέτευσε 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική επιδιώκει με τον τρόπο αυτόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών τραπεζών, που τελούν υπό το σοκ που προκάλεσε η πτώχευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Στο Λονδίνο, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει με 20 δισεκατομμύρια στερλίνες τη βρετανική διατραπεζική αγορά για να αντιμετωπίσει την κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα