Διαμαρτυρία ΣΕΤΕ για το μονοπώλιο της Ολυμπιακής στην επίγεια εξυπηρέτηση

Ζητεί προκήρυξη διαγωνισμού για μία ακόμη εταιρεία στα κύρια τουριστικά αεροδρόμια
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 12:19

Την έντονη διαμαρτυρία για τη διαφαινόμενη -όπως επισημαίνει- παράταση του μονοπωλίου της Ολυμπιακής «που της επιτρέπει να παρέχει μόνον αυτή επίγεια εξυπηρέτηση σε 33 αεροδρόμια της χώρας», εκφράζει ο ΣΕΤΕ.

«Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι στα 5 αεροδρόμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα) όπου υπάρχουν περισσότερες της μιας εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, οι τιμές είναι σημαντικά (έως 25% - 30%) φθηνότερες από ό,τι στα υπόλοιπα αεροδρόμια, ενώ παράλληλα έχει επιτευχθεί σημαντική βελτίωση της ποιότητας. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα είναι η επιβάρυνση του ελληνικού τουριστικού πακέτου, γεγονός που θα επιδράσει αρνητικά στην ήδη δοκιμαζόμενη ανταγωνιστικότητά του», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η παράταση αυτή του μονοπωλίου αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και είναι αντίθετη προς τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Τέλος, η απόφαση αυτή εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, υπογραμμίζει ο ΣΕΤΕ, δεδομένου ότι η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (IACA – International Air Carrier Association) έχει ενημερώσει όλα τα μέλη της, τα οποία μεταφέρουν το 80% των τουριστών στην χώρα μας, ότι επίκειται η απελευθέρωση της επίγειας εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και αναμένονται οι σχετικές προκηρύξεις διαγωνισμών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΕΤΕ, η IACA έχει ήδη διαμαρτυρηθεί προς την ελληνική κυβέρνηση για τις συνεχείς παρατάσεις, ζητώντας την άρση του μονοπωλίου το συντομότερο δυνατόν.

Ο ΣΕΤΕ ζητά την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την δραστηριοποίηση μιας ακόμη εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης στα κύρια τουριστικά αεροδρόμια της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα