Γ. Αλογοσκούφης: Πολύ πιο περιορισμένες οι επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα μας

Οι πιστωτικές δεν θα αποτελέσουν τεκμήρια
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 13:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Oι επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στη χώρα μας είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Όπως επεσήμανε, η ανάπτυξη στην Ελλάδα εξακολουθεί είναι υψηλή και ο ρυθμός της είναι διπλάσιος από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην ανεργία, η οποία μειώνεται.

Υπάρχουν επιπτώσεις στον προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, οι οποίες όμως -όπως σημείωσε- έχουν αντιμετωπιστεί με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και έχει θέσει και τις βάσεις για τον επόμενο προϋπολογισμό του 2009.

Πρέπει να συνεχίσουμε την οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου όπως είπε, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή οικονομία το καράβι της Ελλάδας να εξακολουθήσει να πλέει με σταθερότητα στην κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε, δηλαδή στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Οι πιστωτικές δεν θα είναι τεκμήριο

Όσο για τα τεκμήρια, ο Γιώργος Αλογοσκούφης επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως θα είναι λίγα και ήπια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αφορούν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, ενώ διευκρίνισε ότι πιστωτικές κάρτες δεν πρόκειται να αποτελέσουν τεκμήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα