Μ. Κινγκ: Στο 5% «σύντομα» ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 13:35
UPD:13:39

Ο πληθωρισμός της Βρετανίας αναμένεται να κορυφωθεί «σύντομα» στο 5% περίπου, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών της χώρας ¶λιστερ Ντάρλινγκ.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν πίεση των μισθών προς τα πάνω λόγω των υψηλότερων τιμών.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής «εμμένει στην άποψή της ότι μια περίοδος μειωμένης οικονομικής ανάπτυξης είναι απαραίτητη προκειμένου να αμβλυνθούν οι πιέσεις στις τιμές και τους μισθούς και να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον μεσοπρόθεσμο στόχο», αναφέρει ο Κινγκ στην επιστολή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού ανήλθε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών – και διπλάσιο σε σχέση με τον επίσημο στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας – του 4,7%.

Σημειώνεται ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες έχει αποτρέψει την κεντρική τράπεζα της χώρας από το να μειώσει τα επιτόκια, καθώς τα προβλήματα στην αγορά κατοικίας και η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης απειλεί με ύφεση τη βρετανική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα