ΟΣΠΑ: «Δριμύ κατηγορώ» για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 13:25
UPD:13:37

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Κομισιόν για την έγκριση της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), ώστε οι εργαζόμενοι της ΟΑ να καθορίσουν τη στάση τους, απέναντι στη νέα πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Μανώλης Πατέστος χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για το μέλλον της Ολυμπιακής και των εργαζομένων, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, υποστηρίζοντας ότι συνειδητά υπονόμευσαν την εταιρεία, προκειμένου να απαξιωθεί και να περάσει σε ιδιωτικά χέρια προς όφελος του ανταγωνισμού.

Ο κ. Πατέστος αμφισβήτησε επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών ότι η Ολυμπιακή έχει ζημιά 2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα και επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουν και αυτή τη μάχη για να παράσχουν στο επιβατικό κοινό την ευκαιρία να πετάξουν φθηνά και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Την ΟΣΠΑ στήριξε πλήρως και η ΓΣΕΕ, δια στόματος του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου, που κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι είχε εκφράσει την αντιπάθειά του για την Ολυμπιακή από τη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι οι μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται γίνονται απορρυθμίσεις και ανακοίνωσε ότι η Συνομοσπονδία θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε κάθε αεροδρόμιο της χώρας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει ταφόπλακα στην Ολυμπιακή και ότι έχει σχεδιάσει το κλείσιμό της εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι το κλείσιμο σημαίνει διαζύγιο με την ασφάλεια, την περιφερειακή ανάπτυξη και παράδοση στο ιδιωτικό μονοπώλιο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ κ. Καμπούρης και Λαφαζάνης συνέδεσαν τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του δημοσίου, σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των μεγάλων κεφαλαίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα