Γ. Αλογοσκούφης: Ασχολούμαι με τα ουσιαστικά προβλήματα

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 14:44

«Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσω με συνέπεια να ασχολούμαι με τα ουσιαστικά προβλήματα της οικονομίας και της χώρας. Εκεί είναι σταθερά προσανατολισμένη η πολιτική της κυβέρνησης, στα ουσιαστικά προβλήματα. Διότι, αν δεν λύσουμε τα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, ασφαλώς το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ερωτώμενος αν βρίσκεται στο στόχαστρο βουλευτών και υπουργών της ΝΔ.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, «κυρίως λόγω των επιτοκίων και του πληθωρισμού, που επηρεάζουν και τα νοικοκυριά αλλά και τα δημόσια οικονομικά και την ανάπτυξη και την οικονομία γενικότερα».

Ωστόσο επανέλαβε ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερες από ό,τι σε άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία, είναι να συνεχίσουμε με συνέπεια τον προσανατολισμό που έχουμε χαράξει, ώστε και η ανάπτυξη να συνεχισθεί, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον, αλλά και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα