Πούτιν: «Η Ρωσία επιθυμεί να ενταχθεί στην παγκόσμια οικονομία»

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 14:46

Η Ρωσία έχει τη βούληση να ενταχθεί στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και επέκρινε τις απόπειρες επιστροφής στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

«Στηριζόμαστε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελευθερία της επιχειρηματικότητας, το άνοιγμα και την ορθολογική ένταξη στην παγκόσμια οικονομία και θεωρούμε κάθε απόπειρα για την επιστροφή στην εποχή του ψυχρού πολέμου ως απευθείας απειλή για το εκσυγχρονιστικό μας πρόγραμμα. Ως βούληση ώστε να οδηγηθεί στην αποτυχία».

Τα παραπάνω τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των εργασιών φόρουμ επενδυτών στο Σότσι και πρόσθεσε: «Η σύγκρουση δεν είναι η δική μας επιλογή. Δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε κλείσιμο της αγοράς με πολιτικά κίνητρα, ούτε διάρρηξη των οικονομικών σχέσεων εκ μέρους της Ρωσίας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στις ξένες επενδύσεις και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες.

«Μεγάλες εθνικές εταιρείες έχουν ήδη ανταποκριθεί, όπως και οι ξένοι εταίροι μας, οι οποίοι συνέδεσαν μακροπρόθεσμα το μέλλον τους με τη Ρωσία, ενώ χιλιάδες ξένοι επενδυτές έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα μας σε απευθείας και μακροπρόθεσμες επενδύσεις» επεσήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Το κύριο ερώτημα για τους σοβαρούς επιχειρηματίες είναι τώρα: σε ποιούς τομείς οι επενδύσεις θα είναι πιο αποδοτικές», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Συζητούμε νέα μέτρα για τη μείωση των φόρων. Φυσικά αυτό θα γίνει σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα