HΠΑ: Στα 700 δισ. δολ. το κόστος του σχεδίου για τη στήριξη των τραπεζών

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008 20:50
UPD:21:01

Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπολογίζεται ότι θα στοιχίζει περί τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει διάρκεια δύο ετών, όπως μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στηριζόμενα σε ένα τρισέλιδο έγγραφο που εστάλη στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών θα αγοράσει η θα δεσμευθεί να αγοράσει "περιουσιακά στοιχεία σχετιζόμενα με υποθήκες από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ", αναφέρεται στο έγγραφο.

Η κυβέρνηση Μπους έστειλε νωρίτερα σήμερα στο Κογκρέσο τις λεπτομέρειες ενός μεγάλου σχεδίου για υποστήριξη των τραπεζών. Ο πρόεδρος Μπους εξήγησε το πρωί ότι αυτό το "σχέδιο είναι τεράστιο επειδή και το πρόβλημα είναι τεράστιο".

Η οικονομική κρίση προκάλεσε "ένα σημαντικό κίνδυνο και αυτό απαιτούσε μια ισχυρή απάντηση, κάτι που το Κογκρέσο το αντιλαμβάνεται", ανέφερε ο Μπους μιλώντας από τους κήπους του Λευκού Οίκου και έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε.

"Θα εργαστούμε ώστε να γίνει κάτι το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα