Μπους: «Το σχέδιο διάσωσης θα εγκριθεί»

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 17:05
UPD:20:01
REUTERS

Την αισιοδοξία του ότι το σχέδιο που έχει προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση για τη «διάσωση» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ύψους 700 δισ. δολαρίων, θα εγκριθεί, εξέφρασε σε σημερινό σύντομο διάγγελμά του ο Τζορτζ Μπους.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Κογκρέσο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, ενώ διευκρίνισε ότι οι διαφωνίες έχουν να κάνουν με κάποιες παραμέτρους του «πακέτου» και όχι με την ανάγκη εφαρμογής του.

«Το σχέδιο θα εγκριθεί», επισήμανε, εκτιμώντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί θα «γεφυρώσουν» τις διαφορές τους, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, που θα διέκοπταν τις εργασίες τους στο Κογκρέσο από σήμερα έως τις 4 Νοεμβρίου οπότε και θα διεξαχθούν οι αμερικανικές εκλογές, και θα παραμείνουν στις θέσεις τους γιά όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία σχετικά με το οικονομικό σχέδιο σωτηρίας της κυβέρνησης Μπους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας (Δημοκρατικοί) της Γερουσίας, Χάρι Ρέιντ.

«Θα εργαστούμε για να υπάρξει συμφωνία και θα παραμείνουμε στις θέσεις μας για όσο χρόνο χρειαστεί, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και πρόσθεσε ότι η συμφωνία «ελπίζει να επιτευχθεί μέχρι τη Δευτέρα», οπότε και θα ανοίξουν εκ νέου οι αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα