Καθυστερεί η έγκριση του σχεδίου «διάσωσης»

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 09:59
UPD:13:14

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν χθες οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ύψους 700 δισ. δολαρίων, παρά τις δραματικές προσπάθειες του προέδρου Μπους και του επιτελείου του να πείσουν τους διαφωνούντες.

Την αντίθεσή της στο σχέδιο εξέφρασε μερίδα Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι αποχώρησαν αργά χθες από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Χένρι Πόλσον και οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Μπάρνι Φρανκ, οι διαπραγματεύσεις, στόχων των οποίων είναι να πείσουν το Κογκρέσο να εγκρίνει το «πακέτο διάσωσης», θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από μία μακρά συνάντηση βουλευτών με τον υπουργό Οικονομίας, Χένρι Πόλσον, ο Μπάρνι Φρανκ, προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Μπους και ο Τζον Μακέιν θα πείσουν τελικά τους διαφωνούντες του κόμματος να επιστρέψουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή θα συνεχίσουν να περιφρονούν τον Τζορτζ Μπους ή ότι ο Τζον Μακέιν δεν θα προσπαθήσει να βοηθήσει», δήλωσε.

Ανώτατοι αξιωματούχοι από την πλευρά των Δημοκρατικών αποκάλυψαν ότι ο Μακέιν φάνηκε να υποστηρίζει το νέο σχέδιο, ωστόσο στελέχη που συμμετέχουν στην προεκλογική του εκστρατεία αρνήθηκαν ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει εγκρίνει το οτιδήποτε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα