Intralot: Συνεργασία με Melco για την αγορά της Κίνας και της Ασίας

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 10:29

H Intralot ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της, INTRALOT International Ltd., προχωρά στην εξαγορά μεριδίου 20,62%, σε πλήρως απομειωμένη βάση, των μετοχών της Melco LottVentures Limited (εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ), κατόπιν αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου όλων των μεγάλων μετόχων της Melco LottVentures Limited (MLV).

Η συνολική αξία της εξαγοράς ανέρχεται στα HK$305 εκατ. (€27,4 εκατ.) και θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και μετατρέψιμων ομολογιών.

Η MLV θα προωθήσει την προσαρμοσμένη για την αγορά της Κίνας έκδοση των λογισμικών της INTRALOT LOTOS O/S και Gameware, αθλητικό στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης και συστήματα παρακολούθησης μηχανών βιντεολόττο (VLTs), το λογισμικό της οικογένειας τερματικών CORONIS, καθώς και παιχνίδια εικονικών αγώνων (Monitor Games). Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και σε πλήρως απομειωμένη βάση, η Melco και η INTRALOT θα είναι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της MLV, στην οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο και η Firich Enterprises Co., Ltd. (Firich). Η Melco θα παραμείνει ωστόσο ο μεγαλύτερος μέτοχος της MLV.

Επιπλέον, η INTRALOT και η MLV προτίθενται να προχωρήσουν σε συζητήσεις σχετικά με την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της INTRALOT στην MLV. Η INTRALOT, η Melco και η Firich σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την MLV ως το κύριο μέσο για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτών τους στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα, καθώς και σε άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν στην Ασιατική αγορά.

Η Κίνα, η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως, έχει δύο διαχειριστές λοταριών, τη China Sports Lottery και την China Welfare, οι οποίες διαθέτουν ένα δίκτυο πωλήσεων που ξεπερνά τα 150.000 σημεία πώλησης. Οι συνολικές τους πωλήσεις το 2007 ανήλθαν στα US$14,6 δισ., κατατάσσοντάς τις στις 10 κορυφαίες λοταρίες παγκοσμίως. Το Hong Kong παρουσιάζει τις υψηλότερες πωλήσεις ιπποδρομιακού και αθλητικού στοιχήματος παγκοσμίως, φτάνοντας τα US$12 δισ., επιδεικνύοντας μία αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις του αθλητικού στοιχήματος κατά 95% κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα