Εθνικοποιείται η βρετανική Bradford & Bingley

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 09:54
UPD:10:17

Τα σχέδιά της όσον αφορά στο μέλλον της βρετανικής τράπεζας Bradford & Bingley γνωστοποίησε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν. Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να εθνικοποιήσει την εταιρεία και να πουλήσει τμήμα αυτής στην ισπανική Banco Santander.

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου, στόχος του οποίου είναι να προστατευθούν οι καταθέσεις των πελατών της εταιρείας, ύψους 21 δισ. στερλινών, ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών ¶λιστερ Ντάρλινγκ. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες καταθέσεις και τα υποκαταστήματα θα περάσουν στην ισπανική τράπεζα Santander, ενώ τα στεγαστικά δάνεια θα αναλάβει το βρετανικό κράτος.

Νωρίτερα σήμερα η Santander ανακοίνωσε πως πρόκειται να εξαγοράσει, μέσω της τράπεζας Abbey που ήδη ελέγχει, τα περίπου 200 υποκαταστήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών της Bradford & Bingley.

Όπως μετέδωσε το ΒΒC, τα στεγαστικά δάνεια, που θα αναληφθούν από τη βρετανική κυβέρνηση, ενδεχομένως θα μεταφερθούν στη Northern Rock.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη τράπεζα της Βρετανίας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από τότε που ξέσπασε η διεθνής πιστωτική κρίση, την περασμένη χρονιά. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 93%. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η κυβέρνηση της χώρας εθνικοποίησε την Northern Rock, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου, η HBOS πουλήθηκε στην Lloyds TSB.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα