Akzo Nobel: Προς περικοπή τουλάχιστον 3.500 θέσεων εργασίας

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 10:31
UPD:10:36

Σε περικοπή τουλάχιστον 3.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη παρασκευάστρια χημικών στον κόσμο Akzo Nobel, ενώ αποφάσισε να αναβάλει και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι ανωτέρω κινήσεις εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν την εταιρεία να περιορίσει τις δαπάνες της κατά 100 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, στόχος της είναι να πετύχει λειτουργικό περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 14% μέχρι το τέλος του 2011. Όσον αφορά στις προβλέψεις της για φέτος, η Akzo τις διατήρησε αμετάβλητες.

Σημειώνεται ότι η πρόσφατη εξαγορά της ICI, έναντι 15,9 δισ. δολαρίων, ανέδειξε τη γερμανική εταιρεία στην δεύτερη μεγαλύτερη παρασκευάστρια χρωμάτων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η «βύθιση» των πωλήσεων νέων κατοικιών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία, έχει ωθήσει την Akzo να επιταχύνει τα προγράμματα περικοπής δαπανών.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος κατά 30%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την πτώση που έχει καταγράψει ο δείκτης Bloomberg Europe Chemicals Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα