O Βρετανικός Τύπος για την κρίση στη Wall Street

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 10:25
UPD:10:26

Έντονη ανησυχία για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία λόγω της καταψήφισης από το Κογκρέσο του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

Οι Τάιμς χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη στιγμή» τη χθεσινή απόρριψη του σχεδίου Πόλσον και τονίζουν ότι οι αντίπαλοι του σχεδίου «το έπληξαν ανεπανόρθωτα εκτιμώντας ότι επρόκειτο απλώς ένα σωσίβιο για τους κερδοσκόπους της Wall Street».

Η βρετανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στην αμερικανική Βουλή καθώς, όπως υποστηρίζει, η αποτυχία του σχεδίου απειλεί το μέσο πολίτη της Αμερικής.

«Αν οι αμερικανοί βουλευτές δεν έχουν κατανοήσει τις ζημιές που προκάλεσαν, πρέπει να το ξανασκεφτούν εκ νέου και άμεσα», προσθέτουν οι Τάιμς.

«Μία νέα εφιαλτική σελίδα» ανοίγει η βουτιά στα χρηματιστήρια μετά την απόρριψη του σχεδίου από την αμερικανική Βουλή, σύμφωνα με την Γκάρντιαν, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται ότι «πρόκειται για μία νέα κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του, που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή».

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εκτιμούν από την πλευρά τους ότι η αρνητική ψήφος της αμερικανικής βουλής «τορπιλίζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την εκτόνωση των φόβων στις χρηματαγορές».

Η Ντέιλι Μέιλ σημειώνει ότι η βουτιά στα χρηματιστήρια ζωντανεύει ξανά το «κραχ του 1929» ενώ η Τέλεγκραφ εμφανίζεται πιο αισιόδοξη, αναφέροντας ότι «θα βρεθεί λύση όταν όλος ο κόσμος διατηρήσει την ψυχραιμία του».

«Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί δεν ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια λευκή επιταγή για τη διάσωση εκείνων που ευθύνονται για τις τρέχουσες δυσκολίες», υπογραμμίζει η Τέλεγκραφ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα