Tesco: 11% πάνω τα κέρδη α’ εξαμήνου χρήσης

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 10:22

Την ασθενέστερη ανάπτυξη της κερδοφορίας της για το πρώτο εξάμηνο σε διάστημα οκτώ ετών εμφάνισε η κορυφαία αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας Tesco, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες περιορίστηκαν ενώ οι καταναλωτές στράφηκαν σε φθηνότερα καταστήματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Tesco, τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 11% στα 1,04 δισ. στερλίνες (1,88 δισ. δολάρια) ή 13,12 πένες ανά μετοχή, στο εξάμηνο μέχρι τις 23 Αυγούστου. Η κερδοφορία της ξεπέρασε πάντως τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν στα 1,03 δισ. στερλίνες.

Τα προ φόρων κέρδη, προ έκτακτων αποτελεσμάτων, διαμορφώθηκαν στα 1,45 δισ. στερλίνες, έναντι 1,42 δισ. στερλίνες που προέβλεπε η αγορά, αυξημένα κατά 10%.

Η Tesco παρουσίασε αυτόν το μήνα μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε έκπτωση, ενώ μείωσε τις τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα της, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει και πάλι τους πελάτες, τους οποίους της «έκλεψαν» οι ανταγωνίστριες Aldi και Lidl.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις στα βρετανικά καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο – εξαιρουμένων των πωλήσεων βενζίνης – αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο κατά 3,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα