Τρισέ: «Το σχέδιο Πόλσον πρέπει να ψηφιστεί»

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 12:21
UPD:14:34
REUTERS/ALEX GRIMM

«Το σχέδιο Πόλσον πρέπει να ψηφιστεί» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η πολύ σημαντική διόρθωση που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο κ. Τρισέ εξέφρασε τη στήριξή του στο αμερικανικό σχέδιο, επισημαίνοντας ότι «πρέπει σαφώς το σχέδιο του υπουργού (Οικονομίας των ΗΠΑ Χένρι) Πόλσον να ψηφιστεί, πρέπει, είναι αναγκαίο».

«Στην Αμερική, όπου γεννήθηκαν τα θυελλώδη φαινόμενα που ζούμε αυτή τη στιγμή, όπως στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σημαντική διόρθωση που είναι σε εξέλιξη. Συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε ότι ύστερα από αυτό το γεγονός, όλα τελειώνουν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ερωτηθείς σχετικά με το αν το σχέδιο θα είναι αρκετό για να εξέλθουν οι ΗΠΑ από την κρίση.

«Κατόπιν θα πρέπει οι αξιωματούχοι να σταθούν στο ύψος των μόνιμων προκλήσεων τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουν», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπενθύμισε επίσης τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα η ευρωπαϊκή τράπεζα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. «Με τη Fed, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά, έχουμε συνάψει μια οικονομική συμφωνία ύψους 240 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (swaps), ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα σε δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες», τόνισε.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα πως σκοπεύει να διοχετεύσει 50 δισ. δολάρια στην τραπεζική αγορά της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο των κοινών μέτρων με τη Fed για την εξομάλυνση των εντάσεων στην αγορά. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/03/1571910.htm

Πηγές: ΑΠε-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα