Η Fed πιέζει για επίλυση της διαμάχης για την αγορά της Wachovia

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 12:34

Ως ένδειξη της ανησυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ανερμάτιστη διαμάχη επί της Wachovia Corp., αξιωματούχοι της Federal Reserve ασκούν πιέσεις στη Citigroup Inc. και τη Wells Fargo & Co. για συμβιβασμό.

Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της η Wall Street Journal, η προσπάθεια αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μοίρασμα της τράπεζας με έδρα το Charlotte της Νότιας Καρολίνας στα δύο ενδιαφερόμενα μέρη.

Σύμφωνα με το σχέδιο δανεισμού που συζητήθηκε το βράδυ της Κυριακής, η Citigroup και η Wells Fargo θα μοιραστούν το δίκτυο 3.346 καταστημάτων της Wachovia κατά γεωγραφικές ζώνες, με τα υποκαταστήματα στις βορειοανατολικές περιοχές και τις περιοχές στο μέσον του Ατλαντικού να «περνούν» στη Citigroup και εκείνα των νοτιοανατολικών περιοχών και της Καλιφόρνιας στη Wells Fargo. Στη Wells Fargo θα περιέλθουν επίσης οι μονάδες διαχείρισης ενεργητικού και μεσιτείας.

Σε αντίθεση με την αρχική συγκατάθεση της Citigroup να εξαγοράσει το ενεργητικό της τράπεζας της Wachovia, στα οποία η Federal Deposit Insurance Corp. συμφώνησε να «φορτώσει» τοξικά δάνεια δυνητικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, δεν προκύπτει από τα σχέδια της Κυριακής η χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανέναν αγοραστή, σύμφωνα με ενήμερες πηγές.

Οι συνομιλίες τερματίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής χωρίς να καταλήξουν σε απόφαση, ωστόσο, αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα