Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:59

Wall Street: Πόσο κόστισε το selloff των μετοχών τεχνολογίας

Το φετινό selloff των μετοχών τεχνολογίας φαίνεται πως κόστισε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το φετινό selloff των μετοχών τεχνολογίας φαίνεται πως κόστισε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έξι από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ – η Apple, το Netflix, η Microsoft, η Amazon, η Meta και η Alphabet – έχασαν σχεδόν 3,3 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία φέτος.

Αυτή η απώλεια είναι περίπου διπλάσια από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς ολόκληρου του ενεργειακού τομέα του S&P 500, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Οι μετοχές της τεχνολογίας υπέστησαν μεγάλες την περασμένη εβδομάδα μετά από τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ειδικά η Meta δέχτηκε μεγάλο πλήγμα, με τις μετοχές της να χάνουν 24% για την εβδομάδα, αφού η εταιρεία κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη πτώση των εσόδων της εν μέσω μιας δίνης προκλήσεων. Η μητρική Alphabet της Google, η Microsoft και η Amazon έκλεισαν επίσης την εβδομάδα χαμηλότερα, επεκτείνοντας τις ζημιές τους για το έτος.

Στη διαπραγμάτευση πριν από την αγορά τη Δευτέρα, αυτές οι απώλειες φαινόταν ότι θα συνεχιστούν. Η Meta έχασε 1,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, η Alphabet υποχώρησε 0,9% και η Microsoft 0,7%.

Οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση θέτει ιδιαίτερα την Amazon σε κίνδυνο να πέσει από το μικρό κλαμπ του 1 τρσι. δολαρίων στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Προς το παρόν, μόνο η Apple, η Microsoft, η Alphabet και η Amazon έχουν κεφαλαιοποιήσεις που υπερβαίνουν αυτό το επίπεδο.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon από την Παρασκευή ήταν περίπου 1,05 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία φορά που διαπραγματεύτηκε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ήταν ο Απρίλιος του 2020, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

naftemporiki.gr