BofA: «Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου για το deal Μασκ-Twitter», λέει ο CEO

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 16:56
UPD:17:04
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η διαβόητη συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter ολοκληρώθηκε μετά από 6 μήνες, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν και ενώ ήδη είχαν καταλήξει στα δικαστήρια.

Αφού ο Μασκ ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά του να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο, εξασφάλισε χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου από μια σειρά επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας, καθώς και χρηματοδότηση χρέους από διάφορες επενδυτικές τράπεζες. Μία από αυτές ήταν η Bank of America.

Με το selloff στις μετοχές τεχνολογίας φέτος και τους επενδυτές προσεκτικούς σχετικά με τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία,  το χρέος θα μπορούσε να είναι δύσκολο να πουληθεί στους επενδυτές, πράγμα που σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να το διακρατήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, ο CEO της Bank of America δεν φαίνεται και ιδιαίτερα ανήσυχος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.  Σε συνέντευξή του στο μέσο την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Μόινιχαν φάνηκε καθόλα ήρεμος ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

Όταν ρωτήθηκε αν θα έχανε τον ύπνο του λόγω της συμφωνίας, είπε: «Έχω ειδικούς που χειρίζονται τους πελάτες και δεν χάνω τον ύπνο μου από αυτούς. Χάνω τον ύπνο μου για πολλά άλλα πράγματα, αλλά όχι για αυτό».

Οι τράπεζες που δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία άρχισαν να αποδεσμεύουν τα κεφάλαια σε λογαριασμό μεσεγγύησης, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Όταν κλείσει η εξαγορά, τα κεφάλαια θα παραδοθούν στον Μασκ για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά ο Μασκ αναφέρθηκε στο κλείσιμο της σε tweet που ανέφερε: «Το πουλί ελευθερώθηκε», αναφερόμενος στο λογότυπο του Twitter.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα