Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές την Παρασκευή, αλλά...

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 10:04
UPD:10:07
REUTERS/TODD KOROL

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, στον απόηχο της ανανέωσης της κινεζικής αφοσίωσης στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Η Κίνα, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, προχώρησε στην επιβολή περιορισμών σε σειρά περιοχών που είχαν αυξημένα- για τα δεδομένα του Πεκίνου- κρούσματα Covid-19

Το πρωί της Παρασκευής έτσι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ υποχώρησαν 1,02 δολάρια ή 1,1% στα 95,94 δολάρια το βαρέλ, έχοντας καταγράψει άνοδο 1,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν 1,24 δολάρια ή 1,4%, στα 87,84 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την υποχώρηση της Παρασκευής, το πετρέλαιο σε εβδομαδιαία βάση ετοιμάζεται να κλείσει με αύξηση, λόγω των ανησυχιών για την προσφορά ενόψει της διακοπής των ρωσικών εισαγωγών από την Ευρώπη. Το μπρεντ φαίνεται να κλειδώνει εβδομαδιαία άνοδο άνω του 2% και το αμερικανικό αργό περισσότερο από 3%.

«Η αγορά πετρελαίου επωφελήθηκε από το ασθενέστερο δολάριο και την ελπίδα για μια ισχυρή κινεζική οικονομική ανάκαμψη, αλλά πλέον η εστίαση μετατοπίζεται προς τους κινδύνους ύφεσης που παρασύρουν τις προβλέψεις για τις προοπτικές ζήτησης αργού για το υπόλοιπο του έτους», σχολίασε ο Edward Moya της OANDA. 

Στο μεταξύ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ισχυρή ανάκαμψη του αμερικανικού ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο ανέδειξε την ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας και καταναλώτριας πετρελαίου στον κόσμο.   

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα