Ιταλία: Σε καλύτερη θέση το τραπεζικό σύστημα

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 17:12

Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι λιγότερο πολύπλοκο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και συνεπώς σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι κατά την ενημέρωση του κοινοβουλίου σχετικά με τα μέτρα που ενέκρινε χθες η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Όπως επισήμανε ο κ. Τρεμόντι, εκτός από την εξασφάλιση των καταθέσεων ως το ποσό των 103.000 ευρώ, το κράτος σκοπεύει να ενισχύσει τις τράπεζες που απειλούνται από την έλλειψη ρευστότητας στις αγορές.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, όποια ενδεχόμενη ενίσχυση στις τράπεζες θα είναι σε αρμονία με τις δεσμεύσεις της Ιταλίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τη διατήρηση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, που έχει θέσει η ΕΕ.

Καταλήγοντας ο Τρεμοντί σημείωσε πως τα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των φορολογούμενων, των οποίων το κεφάλαιο βρίσκεται στις καταθέσεις, και όχι ως ενίσχυση εκείνων των στελεχών που έκαναν λάθη στη διαχείριση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα