Ιπποτούρ: Προσωρινή αποχώρηση από τις δραστηριότητες ιπποπαραγωγής

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 17:00
UPD:17:04

Την αποχώρηση της εταιρείας από την ιπποπαραγωγή και εκμετάλλευση δρομώνων ίππων, την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ιπποτούρ για το επόμενο έτος.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του σχεδίου είναι η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της. Ειδικότερα, η διοίκηση της Ιπποτούρ στοχεύει σε κύκλο εργασιών ύψους 9.761.140 ευρώ, μικτά κέρδη 2.341.820 και καθαρές ζημίες 292.680 ευρώ.

Όσον αφορά στη δραστηριότητα της ιπποπαραγωγής, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «η συνεχιζόμενη απαξίωση των ελληνικών ιπποδρομιών σε συνδυασμό με τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές φθηνών ίππων από το εξωτερικό έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της ζήτησης (άρα και των τιμών) για τα ελληνικά άλογα».

Ως εκ τούτου, η δραστηριότητα της ιπποπαραγωγής και εκμετάλλευσης επιβαρύνει τα αποτελέσματά της κατά 500.000 ευρώ περίπου ετησίως. «Η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναστείλει την παραδοσιακή της δραστηριότητα προς όφελος της εξυγίανσης της εταιρείας», επισημαίνει η Ιπποτούρ.

Παρόλα αυτά, διευκρινίζει πως οι υποδομές της δραστηριότητας θα παραμείνουν στην κατοχή της, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα