Στο ναδίρ οι ασιατικοί δείκτες

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 07:04
UPD:07:16

Τη χειρότερη ημέρα διαπραγμάτευσής τους από το 1987 καταγράφουν τα Χρηματιστήρια της Ασίας με τον δείκτη Nikkei στο Τόκυο να υποχωρεί αυτήν την ώρα 10%.

Απώλειες πάνω από 7% καταγράφουν και οι δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και του Σύδνεϋ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan) ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην αγορά ποσόν 26 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας.

Για πρώτη φορά από το 2003, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από τις 9.000 μονάδες κλείνοντας με πτώση 7,33%

Πριν από λίγη ώρα ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας, της Ισλανδίας και της Ιταλίας και να προχωρήσει σε εξαγορά πακέτου μετοχών αμερικανικών τραπεζικών ιδρυμάτων που κινδυνεύουν.

Για χρηματιστηριακό πανικό κάνουν λόγο οι αναλυτές, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Συνεδριάζει το G7

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) απόψε στην Ουάσινγκτον και αύριο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα