Χρεοκόπησε η Yamato Life Insurance

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 07:27
UPD:09:42

Σε χρεοκοπία οδηγήθηκε η ιαπωνική ασφαλιστική εταιρεία Yamato Life Insurance, η πρώτη ασφαλιστική που πτωχεύει στη χώρα σε διάστημα επτά χρόνων, καθώς τα χρέη της υπερέβησαν τα περιουσιακά της στοιχεία κατά 11,5 δισ. γιέν (116 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας διεύρυνε τις ζημίες της, με το έλλειμμα να ανέρχεται στα 269,5 δισ. γιέν.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ, έχει συρρικνώσει την κεφαλαιοποίησή της πλέον των 670 δισ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Η Yamato είναι η όγδοη εταιρεία ασφαλειών ζωής που καταρρέει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την Teikoku Databank.

Η τελευταία πτώχευση ιαπωνικής ασφαλιστικής εταιρείας ήταν το 2001 με την Tokyo Mutual Life Insurance, η οποία εμφάνισε ελλείμματα και χρέη ύψους 980 δισ. γιέν. Η μεγαλύτερη πτώχευση ασφαλιστικής ήταν αυτή της Kyoei Life Insurance το 2000, η οποία είχε ελλείμματα 4,5 τρισ. γιέν.

Η Yamato, η οποία μέχρι τα τέλη Μαρτίου απασχολούσε 1.019 υπαλλήλους, μετέφερε στοιχεία της σε εναλλακτικές επενδύσεις, που αποτέλεσαν περίπου το 30% του συνολικού της χαρτοφυλακίου (έως τα τέλη Σεπτεμβρίου), για να αυξήσει τις αποδόσεις. Η κίνηση αυτή έβλαψε την εταιρεία καθώς κατέρρευσαν οι αγορές παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα