Εγκαταλείπει τη «μάχη» για τη Wachovia η Citigroup

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 11:20
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η Citigroup εγκατέλειψε τη σύντομη αλλά έντονη «μάχη» της με την Wells Fargo για την εξαγορά μονάδων της εγχώριας ανταγωνίστριάς τους Wachovia, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση ύψους έως 60 δισ. δολαρίων.

Επικαλούμενη δραματικές αλλαγές στις δομές των συναλλαγών και την αξιολόγηση των κινδύνων, η Citi αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι η σύναψη μιας συμφωνίας είναι «ανέφικτη». Όπως συμπληρώνει πάντως, είναι πρόθυμη να εξαγοράσει την Wachovia με τους όρους που είχε αρχικά προτείνει.

Η διοίκηση της Wells Fargo χαιρέτησε την απόφαση της Citigroup, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία για την απόκτηση της Wachovia στο τέταρτο τρίμηνο.

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση για τη χώρα, τους πολίτες μας και την υγεία του ήδη πιεσμένου χρηματοοικονομικού συστήματος, καθώς και τους μετόχους τους δικούς μας και της Wachovia», δήλωσε ο πρόεδρος της Wells Fargo, Ντικ Κοβάτσεβιτς.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Citi ήρθε μια ημέρα μετά τη «βουτιά» των δεικτών στη Wall Street κατά 7%, με τις μετοχές της Wachovia να υποχωρούν κατά 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα