ΗΠΑ: «Το συντομότερο δυνατόν» η είσοδος του κράτους στα κεφάλαια των τραπεζών

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χένρι Πόλσον
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 12:19

Η διοχέτευση κρατικών κεφαλαίων στα τραπεζικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον, επισημαίνοντας ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν «εύθραστες».

«Βλέπουμε την ανάγκη – μια ξεκάθαρη, παρούσα ανάγκη – για αύξηση κεφαλαίου», δήλωσε ο Πόλσον χθες σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7.

Η αγορά μετοχών, το ολοκαίνουριο μέρος του σχεδίου που έχει επεξεργαστεί ο Πόλσον, έχει ως στόχο του να βοηθήσει τις τράπεζες και τα εγχώρια χρηματοοικονομικά ιδρύματα να αντεπεξέλθουν της χειρότερης κρίσης που έχει πλήξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα εδώ και επτά δεκαετίες.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα σχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών να διαθέσει έως και 700 δισ. δολάρια για την εξαγορά «τοξικού» ενεργητικού από τράπεζες. Ο Πόλσον αρνήθηκε χθες να δώσει χρονοδιάγραμμα ή λεπτομέρειες για τις αγορές μετοχών που σχεδιάζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα