Στον έλεγχο της βρετανικής κυβέρνησης RBS, HBOS;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008 13:15

Τον πλειοψηφικό έλεγχο δύο εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας, των Royal Bank of Scotland και HBOS, καθώς και σημαντικά μερίδια στις Lloyds TSB και Barclays, θα αποκτήσει αύριο η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times.

Το μέτρο, το οποίο μπορεί να επιφέρει τη διακοπή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθ’ όλη την αυριανή ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου σχεδίου διάσωσης των τραπεζών που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Το Λονδίνο είχε δηλώσει τότε πως είναι διατεθειμένο να ενισχύσει ως και με 50 δισ. στερλίνες (64 δισ. ευρώ) τις τράπεζες της χώρας για να υποστηρίξει μια αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τους, τα οποία εγγυώνται τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η RBS ζήτησε από την κυβέρνηση 15 δισ. στερλίνες, η HBOS επιθυμεί έως 10 δισ. στερλίνες, η Lloyds TSB επτά δισ.. στερλίνες και η Barclays τρία δισ. στερλίνες, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η είσοδος της βρετανικής κυβέρνησης στο κεφάλαιο των τραπεζών θα γίνει μέσω κοινών μετοχών. Το Λονδίνο μπορεί να βρεθεί έτσι να κατέχει έως και το 70% του κεφαλαίου της HBOS και το 50% του κεφαλαίου της RBS, σύμφωνα με τους Sunday Times, οι οποίοι δεν κατονομάζουν τις πηγές τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα