Santander: Ετοιμη προς πώληση της Sovereign

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Wall Street Journal
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 07:32

Ετοιμος να επισφραγίσει τη συμφωνία που θα παραχωρεί τον πλήρη έλεγχο της αμερικανικής τράπεζας Sovereign εμφανίζεται από χθες το βράδυ ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος Santander. Η αμερικανική τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα εξ αιτίας των ενυπόθηκων δανείων της, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal στην ιστοσελίδα της.

Η Santander κατέχει ήδη το 24,9% του κεφαλαίου της αμερικανικής τράπεζας, που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ελπίζουν να επισφραγίσουν τη συμφωνία τη Δευτέρα», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές».

Οι λεπτομέρειες για την εξαγορά δεν είναι σαφείς, όμως «αναμένεται η Santander να εξαγοράσει τις μετοχές της Sovereign, περίπου στην τιμή με την οποία αυτές έκλεισαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο, γύρω στα 3,81 δολάρια», προσθέτει η εφημερίδα. Με βάση αυτήν την τιμή των μετοχών, η αξία της τράπεζας αποτιμάται στα 2,53 δισ. δολ., κατατάσσοντάς την στην εικοστή θέση ανάμεσα στις αμερικανικές τράπεζες.

Με βάση τη συμφωνία για την είσοδο της Santander στο μετοχικό κεφάλαιο της Sovereign, η ισπανική τράπεζα θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της από την 31η Μαΐου 2008, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πρόσφερε λιγότερα από 38 δολάρια ανά μετοχή. Εχοντας όμως χάσει το 60% της χρηματιστηριακής της αξίας από τις αρχές του έτους, το διοικητικό συμβούλιο της Sovereign είναι αναγκασμένο πλέον να άρει αυτήν τη ρήτρα και να συμφωνήσει στην εξαγορά μετοχών με μικρότερη αξία, σύμφωνα με την WSJ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα