Σπ. Καπράλος: Αναγκαία η συνεργασία στη δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία περίοδο

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 21:17

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών συνδέσμων του κλάδου στην «ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια οικονομία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE), Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στην Ετήσια Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Καπράλος τόνισε ότι «η συνεργασία ανάμεσα σε επαγγελματικούς συνδέσμους του κλάδου μας είναι ζωτικής σημασίας και θα μας βοηθήσει όχι μόνο να βγούμε όσο το δυνατό πιο αλώβητοι από την τρέχουσα κρίση, αλλά και να αναπτύξουμε ασφαλή, σωστά εποπτευόμενα και αποτελεσματικά χρηματοοικονομικά συστήματα».

Τόνισε ακόμη πως «από την αρχή της κρίσης, τα χρηματιστήρια συνέβαλλαν στην αντιμετώπισή της με τα μέσα που διαθέτουν: ρευστότητα, πληροφόρηση, διαφάνεια και αποτελεσματική διαμόρφωση των τιμών».

Σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, «το πιο σημαντικό μάθημα από την κρίση είναι ότι η κρίση επέδειξε όχι μόνο την αναγκαιότητα της ρευστότητας για την ορθή λειτουργία του συστήματος, αλλά και την ανάγκη για διαφανείς και αξιόπιστους μηχανισμούς διαμόρφωσης τιμών. Η κρίση ήρθε για να μας θυμίσει τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει κανείς επιλέγοντας να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του μέσα από τα παραδοσιακά χρηματιστήρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα