Αλλαγή σκηνικού

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 00:01

Μετά την έκρηξη ανόδου, οι δείκτες της Wall Street δέχθηκαν και πάλι πιέσεις. Και αυτό γιατί την ευφορία της Δευτέρας, διαδέχθηκαν χθες οι επιφυλάξεις. Η νευρικότητα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επηρέασε και τις ευρωπαϊκές αγορές, που είδαν τα αρχικά μεγάλα κέρδη να περιορίζονται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού πρόεδρου, Τζορτζ Μπους, ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 250 δισ. δολάρια για εξαγορά μεριδίων σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να ανησυχούν για τις προοπτικές της οικονομίας αλλά και της εταιρικής κερδοφορίας.

Τη σκληρή πραγματικότητα ήρθαν να θυμίσουν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της PepsiCo και η ανακοίνωσή της για περικοπές 3.300 θέσεων εργασίας. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε περίπου 5%. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας.

Σε τροχιά ανάκαμψης παρέμειναν πάντως οι ευρωπαϊκές μετοχές, διευρύνοντας έτσι τα θεαματικά κέρδη της Δευτέρας. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν, ωστόσο, μακριά από τα υψηλά ημέρας. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 966,12 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,1%. Ενδοσυνεδριακά, τα κέρδη του άγγιξαν το 6,5%. Κλίμα επενδυτικής ευφορίας επικράτησε στην Ασία. Στο Τόκιο, o Nikkei ενισχύθηκε 14%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο όλων των εποχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα