PepsiCo Inc: Προς περικοπή 3.300 θέσεων εργασίας

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 22:00

Την περικοπή 3.300 θέσεων εργασίας, λόγω της προς τα κάτω αναθεώρησης των προβλέψεων για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, προανήγγειλε ο όμιλος PepsiCo Inc.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, τα καθαρά έσοδα του γ' τριμήνου περιορίζονται πλέον στο 1,58 δισ. δολ. (προ 12μήνου ήταν 1,74 δισ. δολάρια) και τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονται σε 3,67-68 δολάρια.

Τώρα η PepsiCo Inc. σχεδιάζει τη διακοπή λειτουργίας έξι μονάδων της και απόλυση του 1,8% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου για τα αρμόδιου για τα οικονομικά μεγέθη Ρίτσαρντ Γκούντμαν στο πρακτορείο Bloomberg. Έτσι, θα διαφυλαχθεί καλύτερα η ανεμπόδιστη λειτουργία των αμερικανικών μονάδων του ομίλου αλλά και θα προχωρήσουν απαραίτητες επενδύσεις του στις αναπτυσσόμενες χώρες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση αναψυκτικών τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ σημείωσε κάμψη 3% τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο (ως προς το αντίστοιχο διάστημα του '07) και ότι οι καταναλωτές του είδους προτίμησαν μάλλον τα αναψυκτικά των χονδρεμπόρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα