Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 06:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά το χθεσινό τους ράλι, το μεγαλύτερο σε μία δεκαετία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι τα χαμηλότερα κέρδη θα επισκιάσουν το παγκόσμιο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε απώλειες 1,3%, φθάνοντας στις 95,37 μονάδες στις 10:25 π.μ. στο Τόκυο. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 40% εν μέσω ανησυχιών ότι το πάγωμα των πιστωτικών αγορών θα οδηγήσει σε ύφεση.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1% φθάνοντας στις 9.355,17 μονάδες.

Χθες ο S&P υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 998,01 μονάδες, μετά από άνοδο την προηγούμενη ημέρα – τη μεγαλύτερη από τη δεκαετία του 1930.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 3,2% φθάνοντας στα 78,63 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη εν μέσω προβληματισμού ότι τα σχέδια διάσωσης των τραπεζών δεν είναι αρκετά για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση των καυσίμων. Νωρίτερα τα συμβόλαια υποχώρησαν και άλλο κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, φθάνοντας στα 78,53 δολ. το βαρέλι.

Το σχέδιο των ΗΠΑ να διοχετεύσει 250 δισ. δολ. στα τραπεζικά ιδρύματα, ακολούθησαν Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Αυστρία που υποσχέθηκαν να εγγυηθούν με 1,8 τρισ. δολ. τα τραπεζικά δάνεια και να αποκτήσουν επίσης μερίδια στις τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα